Wednesday, 18 January 2012

KINI KU BERGELAR SEORG IBU.. !!! AWESOME!!!

Setelah mengandung 9 bln...tiba terkena drah tinggi ...huhu..aplagi jwb nye masuk wad la aku...huhu..tp demi ank aku rela..(walaupon asyik nangis je sb kenang kn kene duduk wad n berpisah dri bwah ketiak suami..hahaha)...Tp tu la pengalaman..bak kata org putih first pregnancy is the best experience ever that u will had..
Tp hakikat tu mmg aku akui sndri kot...tiap ari suami dtg jenguk aku kt wad..bila boring duk wad mula la nk mintak balik tp nurse semua x bg..katanya takut aku sakit nk bersain nnt susah...ari pertama duk wad asyik bergenang je air mata sb  kne pisah ngn suami n x leh tdo kt umh...suasana kt wad mmg xbest..rasa nk balik cpt..mlm tu doc pertama dtg check...nama doc tu po n NADIA gk..sma nama ngn aku.dia ckp esk pgi pukul 8 pgi kitaorg akn induce u utk bersalin...huhu (berderau la drah aku..terus amik fon text hubby)

Me: abg esk doc kata nk paksa bby kuar kul 8 pgi... smbil menangis taip msg..
ABG: ok...abg dtg esk pgi dgn wan..mak dya pon nk dtg esk..
Me :abg dya takut la...
Abg: xpe abg ada di sisi dya k..jgn risau..doc buat demi kebaikn bby jugak..abg gembira sb esk abg bakal jd ayah....
Me: abg balik la tdo kt umah...(tp sedih je ckp kt hubby)
Abg: xpe abg tggu dya kt luar..sb  ni tanggungjwb abg..
Me: lega rasanya..sejuk je hati...tp x dpt jumpa pon...


ok..nk tau cerita seterusnye..tunggu smbungan nnt k...

esknye..bila pgi je..hati dh risau je..xtentu arah..cmne la doc nk paksa bby kuar ni..sb blom due lgi..mlm tdo pon xlena pikirkn esk nye nk induce bby...first time la kata kn...semua jd takut je..

6.30 A.M 28/10/2011
Aku pon siap2 g mandi sb hubby nk dtg jenguk n bwak wan sekali...kuar je dri toilet...tgk2 si suami dh duduk di katil aku dgn wan ...si suami excited sgt sb tau doc nk induce aku pgi tu utk beralin so dia dtg awal...x sbr nk jd ayh la katakn..seronok je dia...hehehe tp rasanye pgi tu doc lupa..dia check je aku cm biasa pgi tu pastu dh kul 11.40 A.M baru la dia dtg kata terlupa nk masukkn ubt utk induce bby kuar...aduh...takut nye...

Monday, 28 February 2011

My Girl OST - Sang-eo-reul Sa-rang-han In-eo (HIGH QUALITY)

Imran Ajmain - Selamat Ulang Tahun Sayang (with lyrics)

mengenai bola..adik aku xsuka tgk bola...sama cm aku je!!!

Malam kelmarin adik aku dgr la jiran2 umah aku jerit Yyeeaahhh...Gooooaaaallllllll...apa lagi dia pon mula la bercerita tentang bola kt aku...(mcm la aku ni minat tgk bola)haha..apa lgi dia mula kata2 tanpa segan silu dia ckp kt aku yg dua ari lepas NOGORI SEMBILAN LAWAN DGN SINGAPORE...yg aku lak tanpa sebarang kata aku pon senyum mcm ye2 jela negeri sembilan lwn dgn singapore tu...
Dh lme tu...dia termenung pastu ckp kt aku "angah mne ada negeri sembilan lwn singapore..."singapore tu kn negara..xkn la dia lwn dgn nogori sembilan kita ni ngah..
aku pon xtahan terus tergelak..blh plak aku xperasan....nmpk sgt sme je bodo nye kn..huahaha
sebenarnye dri cni kita tau sape yg tgk bola n sape yg xtgk bola kn..hehehe malu je kalau ada org KAKI BOLA tu dgr aku ngn adik aku ckp cmni..

Sunday, 27 February 2011

Aizat Amdan - Sungai Lui ( HQ Audio )

Sungai Lui -Aizat




Sungai Lui - Aizat (Official Video) HD

Pejamkan matamu untukku
Dengarlah dunia berkata-kata
Usah kau ragu di sini tempatmu
Walau berubah di mata kita tetap indah
Selagi kau masih percaya
Ketawa kecewa terpisah
Jalan yang lurus kian berhalang
Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap ku masih percaya

Adakah semua ini yang ku inginkan
Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata
Ku harap kau masih percaya
Buka matamu
Biar aku memelukmu
Kita bersama masih muda masih mentah
Ku harap kau masih percaya
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini selama ini
Selama ini

Saturday, 26 February 2011

THIS IS THE FIRST TIME I GET INTO BLOGGER..HEHE

Sebenarnye blog ni byk ajar aku tentang macam2 ragam hidup manusia ni dlm blog...
Diantaranye adalah aku...aku ni dh la baru lgi dlm blog..so byk nk blajar...dulu nk kata aku ni suka blog mmg x la...tp lme tu aku rasa blog ni mcm2 aku leh buat...terutamanye..dlm blog ni mcm2 yg aku leh kongsi dgn si pengikut aku...so enjoy la ye mula membaca blog aku nnt yaa...